Wednesday, October 1, 2014

quick update

assalamualaikum...hai geng

sungguh berhabuk di sana sini blog ni..xsempat btol nak upload anything here...xsempat juga blogwalking..life very hectic..bergelumang dengan macam2 benda..study family etc etc..
now in 4th semester..still ade lab ongoing...doakan saya ye kawan2...i have to finish my lab work before deliver..deliver???
yes, i am pregnant my second baby..alhamdulillah..do enjoy my pregnancy even hari2 must travel from puncak alam to kl..traffic jammed everywhere..but alhamdulillah..me and bb are fine..hope my baby grows healthily and happily inside my womb...may Allah ease everything
rayhan now is 4..so he will see his adik next year..masa tu dah 5 taun..blh dah tolong jaga adik kan??hehe..mom loves u sayang..thanks for the joys u bring to me n dad..
oh...now tgh upgrade umah sket2..baru blaja ngan kawan2 nak cat dinding pkai selotep bagai..hasil die xdela cun sgt..beginner la katakan..hihi..so ini hasilnya


Tuesday, June 10, 2014

InsPiriNG StoriEs

Fuh Fuh Fuh...mood tiup2 habuk
lama berzaman blog ini abandoned by her own owner
bukan sebab xsayang tapi idea menulis sgtla ke laut
masih blogwalking ke blog kawan2 juga
today..alhamdulillah masih diberi peluang bernafas di bumi Allah..hopefully menjadi orang yg lebih baik setiap hari...masih memakai topi seorang isteri seorang mama dan seorang pelajar juga seorang pekerja (masih dicutikan)..i nak share tips bila mana i rase sgt down down down (eh macam lagu plakkan)..
tips ni I slalu sgt guna n its really work on me...
Bacalah story orang yang bounce back after jatuh tergolek terduduk eh bukan lagi duduk terhempas kot..maksudnya baca cerita yang macamana si polan si polan cuba bangkit dari kejadiaan yang amat memilukan amat menusuk amat berdarah amat parah..bagus sgt..instead of nangis all the time..instead of marah memaki hamun, pendekatan lain yang diguna amat2 inspiring...amat2 merasa diri i ni hanya diuji sedikit dari mereka..amat bersyukur dengan apa yang ada pada i sekarang..itulah manusia kan sentiasa xcukup (hope diri berubah menjadi org yg lebih bersyukur selepas ini)..menghargai ape yang ade depan mata..

p/s: macam tergantung plak entry kali ni..tapi seriously..u should read inspiring blog

Friday, February 14, 2014

First Give away by Izni Sofia

Lama xjoin giveaway..adiah kali ni mmg menarik
pemenang akan dipih secara random..kalu nasib baik dapat adiah..wpon ahkak salunya xde luck..tapi mana tau kan..hihi



Hadiah mmg NGam: Samsung S4 @ Jam Touch Screen @ Topup RM10

5th AnniVersArY and Eyyan 4th birthday

We were celebrating out 5th anniversary on 25th January..
Happy Annyvversary my dear husband..its only 5 and more to go insyaallah
May Allah bless us with rezeki yang banyak, anak2 yang soleh dan solehah, kesihatan dan kerahmatan
May our love grow and always glow
Actually..when it comes to the important event i always stuck in choosing present
Tipa2 taun mesti bagi jam..Now kita tukAr sket ye..
So I blanje bilik kat Pullman Putrajaya..Dekat je kan..Very short vacay yet Very Lovely 1..
The bilik the environment the food..Me and my hubby and the kenit one and only (for the time being) were really satisfied..I blanja bilik jela..the dinner is on him..hehe..Thanks blanja dinner..leh makan lobster=)
I nak suggest this place kalu u all nak pegi lari dari kesibukan..sebab walaupon this hotel situated at Putrajaya, the environment is really cool..xsibuk xde hanky panky hustle bustle..aman dan damai



And

HAppy Birthday kepada satu-satunya anak saya setakat ini
Muhammad Rayhan Hatta bin Mohd Shah Affende
Mama sayang eyyan sgt2..Mama doa supaya anak mama jadi hamba-Nya yang soleh, anak yang soleh dan sentiasa membahagiakan mama n papa, anak yang cerdik, bijaksana.
Time really flies. Baru rasanya pegang awak masa kecik..Skang awak dah besar pon..dah skolah pon...Miss you always

masa awak gumux mama kurus
skang awak kurus mama gumox..

Wednesday, December 18, 2013

a piece of mind

nak buat luahan perasaan sket
anak i dah 4 tahun januari depan..as all knows hubby and i dok jauh..we r having family planning and we have decide to have another baby..we can usaha and tawakal but rezeki comes from Allah
i know a hamba Allah. Who married nearly 2 years then she got pregnant. as a friend i never judge her for the delayed of getting baby. Never said you are too gemuk the technique was wrong etc.. i berdoa juga utk dia supaya dia dapat bb cepat2..i tau mesti dia teringin...
but 1 fine day bila i cakap i usaha nak dapat anak kedua and belum ade rezeki setelah mencuba a few months she was saying this to my face..u gemokla skang..mesti hormon u xstabil etc..u should exercise bla bla bla..what???u mmg xde perasaan ye?i tau u are having ur second bb but how dare u said like that??patutnya u org yg faham perasaan i since u dulu pon usaha dan tgu2 utk dapat bb..i taula mungkin u nak isedar i gemok etc and etc and etc..tapi u kene tau Allah yang bagi semua rezeki tu..Allah akan bagi kita bila masa sesuai..Alhamdulillah ade kawan2 i yg support i..
u Know..u just have to be supportive..xpayah komen banyak2..just dengar n dont ever judge..sorry..i rase xde hati nak kawan dengan u..maybe not too close anymore

p/s: kawan2 yang macam saya..marilah kita berusaha berdoa dan tawakal..i hate the fact that u was once in the same situation, yet u simply said that to my face.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...