Tuesday, March 22, 2011

SAbAbAbah ep 2

sambUngan LAst Entry...sabah in My OpinIon Mmg caNTeq...with The GunuNG-ganAng, pUlau2...mmg SeswaiLA utk Kite BErcUti2 MaLaysiA..tapi saya rase SediKit dissapoinTed dgn PEnjUAl2 di sana..BUKAn saya DoubLe sTAndarT or Ape...tak SuME MErekA yg BEgini tapI bILE dah Ada SebILAngan KEcil Tu...kan ke da kerana nILa Setitik rosak Susu SebelAnga...
KEs 1 : kawan Saya yg PAndai cakap saBAh telah MEmbeli jagung..JAgung Tu sgggtLA manisnyer..tHEn kawan saya yg xpandai caKAp sabAh pOn nak Beli jUGa jagung ITu..kawan saya yg PAndai cakap sabaH iTu BEli dgn hArga seriNGgit n KAwan saya yang xpAndai sabah tu kene 4rinGGit..wah NAik 4ratus peratus..kawan Saya argued..then bleh penJual Tu cakap saya Igt Awak foreigner...oKla satu ringgit...
KEs 2 : kami PEgi makan di tanjung aru..tepi pantai Tu..macam kat port klangla Lebih kurang..kalu kite makan kat muara port klang rm 250 tu macam2 bleh makan..udang sotong segar2 besar2..ketam..yummy...hem saya terkena kat satu restoren Yang konon2 pamerkan harga murah..tapi sebenarnye makan ikan2 bakar n ketam yg ada 5 ekor itu plus nasik2 n tomyam campur utk 4 org makan, sup utk seorang makan cost me About rm250...wah..dgn ikanNYEr yang xseberape means bukan IKan kerapu or ikan YG MAhal...air segeLAs sampai 8 ringgit which unlogical ok..sebAb gerai saje..abes..kene lagik aritu...makan xsedap pon...
Kes 3 : tekSi kat sini pon mahal JUga..kalu di KL kite naek teksi meter..tapi di KK naek teksi harga tetap...saya nak pergi dari hotel sy menginap ke jeti...sgt dekat..kalu jalan kaki xsampai pon 10 minit.naik kereta 4 minit da rm 10..hubby saya ty xpkai meter ke..die jawab kalu pkai meter pon rm10 gak..what the hack???

2 comments:

Susu said...

Sabar-sabar. lepas ni pegi bandung pulak. tengok macammana orang Indon layan foreigner.

Ada sesuatu yg ironik dlm kes ini.

Tuan rumah tpt kak Su menyewa (makcik Yam) went to Sabah minggu lepas. She said, makan ikan bakar 3 ekor besar-besar dan beberapa lauk sampingan, hanya RM35++. Peristiwa itu berlaku di Sandakan. Murah gile pulak. Sampai cucu dia yg tinggal sana kata nak tukar kerja ke Kudat, dia tak bagi. Sebab.... dia nak datang sana lagi, makan ikan murah. Dia borong souvenir utk jiran pun dalam bentuk ikan segar. Hahaha. (Jgn bagitau Makcik Yam ye kak Su ketawakan dia... shhh)

NoRazUraShIma said...

wah..kene g sandakan nih..HEm MungkIn sebab TemPAt tu di kk n ramai yang datang..LEpas ni kene berhati2...
p/s : makcIK yaM nI sGt kLakar Juga..Ops..kak ansu pOn jgn gtau MakciK Yam Kite ketawakan die

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...