Wednesday, September 21, 2011

sape KAte keje Ngaja ni Senang?

Saya MEmg Minat sanGAt mengajar...Mengajar Ni da jadik MAcam KEwajipan BAgi saya...saYa suke share Ilmu Yang saya ada dan saya masih LAgi BElajar Ilmu yang boleh membuatkan saya rase pandai jadi lebih baik..
saya Memg Ade jiwa cikgu2 gitu Kot..mIant mengajar memg mendalam..saya penah Mengajar skola menengah..MAse jadi replacement teacher ajar Chemistry N BioLOgy..Budak Skola MenenGah ni very different..MAcam2 yagn saya tgk...Ada yg nakal ada yg baik..ada yg becinta sakan...ada Yang menyendiri..Sebenarnye diorang ni matang..matang dari segi pemikiran too advance...mmg masa zaman2 kite blaja kite xmatang n too advance macam diorang...NAk nasihat pon xnak dengar sebab rase diri tu btol..beselakan...jiwa remaja...so masa saya jadik cekgu diorang..saya jadik remaja jugak..supaya bleh go on dgn mereka..leh nasihat mereka ala2 kakak bukan mak...so agak berjaya jugak usaha saya tu..sebab diorang senang nak cite pape dgn saya..which made me feel Better...
Skang aja dekat kolej..yes..budak suda besar..suda bleh pkir baik buruk..suda bleh kawen pon...remaja dewasa...pon ada kalanye saya rase tidak dihormati seperti yang sepatutnye...tapi yelahkan...kite sebagai pengajar kenela adapt dgn diorang..saya bukanla cikgu yang suke amrah2 pokpek2 sane sini..for mr they can think what is the best...for them for their life..slalunye saya akan wat dek jek..bukan sebab saya xcare tapi aya bagi ruang utk diorang berfikir..mungkin ramai xstuju ngan cara saya..but that's my way...kadang2 berjaya buat diorang sedar kadang2 xbejaya langsung...
p/s : sape kate keje cekgu tu senang??

1 comment:

ctleha said...

betul kan...sape kate ngajar senang...i yg kt sekolah rendah pon ade mase nak mengamuk hangin 1 badan...walaupon budak kecik...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...