Thursday, October 20, 2011

***********

i posted about my student in my previous post...baru je post harini nak post da same thing...ntahla...saya rase student skang sangat tidak menghormati kite sebagai pengajar die...their attitude are very bad...senang katela kurang ajar..i am working at the very establish agency in malaysia...all the student is supported by scholarship and they will get job after finish their education...
can you imagine?xtau bersyukur..sume pon dapat....baju suar duit itu ini...yela wpon xcukup tapi still good enough...kenapa mereka xbersyukur...xblaja btol2?masalah disiplin yang mencabar jiwa ak sebagai pengajar diorang?why???adakah sebab senang sangat nak lulus?ko teruk camne pon ko xkan kene buang?eh bleh blahlaaa....sebagai manusia ak pon ada had gakkan...mase bile yang ak leh hold...seriously, i am not a hangin person...but if they across my line..memg hanginla...(sorila ulang2..ngah paneh)
ak nak bagi cadangan kat organisasi ni...kalu bleh
1) buang jek student yang kurang aja tu...xlayak langsung nak dapat duit free blaja..baju percume..kasut percume kalu prangai macam taik
2) buang student yang malas wat assignment ponteng xpass exam...xlayak nak senang2 dapat keje kalu MALAS..kat luar tu besepah lagik budak yang nak keje...yang berusaha perform nak keje bagus..tapi student yang xperform perasan bagus sgt padahal belagak sombong nak mampus jek senang2 je dapat keje bagus
ei student..korang kene igt ye, kalu ak ni jahat da lama ak potong markah korang biar korang repeat sem repeat year xgrad2 langsung sampai bekedut..padan muka korang...jgn belagak sgtla kalu diri tu xseberapa...
raSE naK TIKAM..kILL2 dIE2



dAPAT f SUMER..haHA PUAS ATI AK (tAPI NNT AK JUGAK YANG KENE..haiHS)

p/s : ak memg frust gile kalu ak sungguh2 ajar tapi budak kurang ajar...

3 comments:

Wawa Yusoff said...

entry yg sgt emo.

tp memang pun. belum keje da tunjuk malas + x hormat org. merugikan je kalau org2 yg mcm ni jadi pekerja. buang jela awal2, esok2 xdela dia buat hal kat organisasi.

Emo yg menjangkit kat saya jugak :p

Firdzah said...

shima, sori.. aku nak gelak bc post ni.. aku tau ko marah tp cam kelakar la ayat ko..

NoRazUraShIma said...

wa : memg akak emo giler r...hehe..hush wa xle emo nnt bb xhepi...kene senyum jek=)
kaklong : ak memg bengang tu ayat tunggang langgang tu...ak baca balik pon gelak..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...