Sunday, October 23, 2011

ujian

sememangnye minggu ni adelah minggu yang banyak betul menguji kesabaran ak sebagai seorang manusia...daripada student sehinggalah kepada manusia yang bernama bos...tapi bukanla bos saya yang memberi saya markah skt tersebut..ia adalah bos org lain yang i had to make a deal in a course that i organized..
oh..ntry kali ini ditulis dalam keadaan emosi yang stabil...tidak seperti ntry sebelum ini bak kata wawa ntry emo..hehe...ceritanya macam ni...
saya minta nama utk setiap program kepada ketua masing2 utk kursus pada 1 n 2 nov...tarikh paling lewat anta was on 20th oct...so on the particular date i called some of the prog leader who had not send the names to me...so one of them was en H...en H told me he still dont have name so i asked him to give me the names tomorrow morning...
u want to know what happen?pagi jumaat 21 oct tuh xde lagi nama yg dihantar..so i decided to discuss wth my bos Mr A..Mr A told me to replace all the name yang xde dgn sesiapa sahaja..so i drafted letter n showed to Mr A..he Approved n I photocopied 66 copies..at 12 pm, en H came n gave me the name...so i told him i already have name...he suddenly yelled at me...U kate nak dtg jumpe i pagi ni..u xdatang..i da letak nama kat bilik i dari pagi..u ni memg xde principle...i tried to explain to him he didnt listen..he marah2 bla2..n said u bagitau sendiri staf i..i pon pegila jumpe staf die..i baru je mukaddimah tetibe die dtg rampas kertas nama dari i n koyak n buang dalam tong sampah...i asked him why..he said i had no principle..he didnt want to work with me...n pekara yang paling buat i panas hati adalah he yelled at me koyak ketas n emo bagai tu dean 5 of his staffs...bile i tried to be nice (wat2 offer diri nak masukkan staf die) en H yang bosompos tu ngan riaknye kate i will never let my staf go to your course...erkkk...wHat THe hEll org tue tu..i diam n blah..ikot ati memg ada orang karate nnt..
1) selama ni kursus kat mane2 pon, kalu kene bagi nama...bagila nama tu pada tarikh yg ditetapkan...kalu lambat pegila carik org bekenaan..bukan tgu jek...adeke patot nak soh ak g bilik die amek name...kalu ye pon nak soh pesanla kat sape2..igt ak kuli batak ko ke nak kene melutut mintak nama?
2) xpena hayat ak jumpa org lelaki emo mcm en H...en H wlaupon en H tu U44 tapi kalu perangai xbetul en H tetap xbetol..silela boleh blah dgn prinsip en H kalu janji sendiri xle tepati...
3) alasan paling xle blah tu I cari u dari pagi u xde..u janji dgn i nak amek ngan i (prasan tol...ko anta lambat kan...kat surat ak bagi sebelum tu terang2 SILA BAGI NAMA ANDA PADA PUAN NORAZURASHIMA, PUAN UMUL KHAIRIAH atau EN AKRAM...kalu ak xde kawan2 ak xde ke?hantala kat diorang..haihs...PLUS masa En H tanya sTaf die tempat ak..ak dengar die BAru JE nak carik..so maknenye nama tu baru je ada kat tgn die..
4) i'm not ur staf..n kalu staf pon jgn EMO sgt leh??sampai Akram pon kate tue nak mampos pon biadab..haha..kalu ak leh LIKE ak LIKE 50 juta kali

p/s: selepas ntry ni sya da maafkan en H...Smoga en H tidak buat begitu pada org lain...saya ada sedikit Tabah dalam Ati...xnangis pon kene wat macam org xde harga diri...Smoga en H diberi keterangan hati oleh ALLAH...
nak terkeluar mata saya tgk perangai en H...BOS saya kate Biarla die...yG Penting Kite da buat menda yang betul..Baik bOs MR A!!!

7 comments:

Firdzah said...

sabar je le... die amik sambil lewa je.. cer kalo pengarah spital ke, pm mintak list name mest bg on the spot.. kalo leh tak yah dah deal dgn pakcik tu.

just azura! said...

haaaa.tu sebab mesti dia gado dengan bini dia kat rumah lah tu..adelah tu yang tak kena kat rumah pastu lepas kat pejabat.. perkara biasa...think positive kay! sabo ajelah.. :)

NoRazUraShIma said...

kaklong: no first n last time ak deal ngan pakcik tu...xsuke kan..mentang2la bos
aju: hu ak rase memg paneh jek ati mase tu...seb baik ak cool jek...gado kat uma kat opis kene betenang..hehheh

abah khalisha said...

sabar jelah..mcm-mcm hal

NoRazUraShIma said...

tu r abah khalisha...sabar tu indah..tapi hati ni susa btol nak jadik indah

wahida said...

adoi la...kalau aku pun panas hati...huhu...
sabor je la the best way...


salam kenal..terus follow sini...

Hanis MY said...

uhu siannya...takpelah kadikan pengalaman dan bykkan bersabar...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...