Monday, March 12, 2012

alHamdulillah

hem..saya dan encik suami sungguh besungguh2 untuk mncari rumah untuk diduduki..ayat apakah ni??hehe..penat kami searching rumah..pegi tgk sane sini..wah taula harga rumah area sungai buloh ni sgtla mahal..kami xle afford untuk bayar down payment 10% tu..n kalu bleh xnak bayar..hehe..so our priority is nak cari umah baru nak develop...so cari punye cari...area damansara damai ni starting rumah ialah 400k utk terrace 2 storey..so gedebak gedebuk 40k for 10% n lawyer blablabla need almost 50 k..erk...ada lagi satu area damansara sutera 700k..hu xmampu rasenyer...nak bayar almost 3k sebulan..abesla gaji chek yg xseberape nih..kalu bleh xnak beli apartment or kondo coz skang tgl apartmen da..sian kat anak teruna xjumpe tanah...=(
akhirnye...kami da approve loan utk rumah di shah alam 2 puncak alam..alhamdulillah...

BEnita, Alam sURia, Shah alam 2
LAmbat lagi nak siap Ni..xsabar...=)

11 comments:

ctleha said...

murah ke rumah yg booking kt shah alam tu?..bape k?

NoRazUraShIma said...

umah tu 422k..tapi de 10% disc..booking 5ratus je..tapi umah ni da abis..ade umah teres baru nek kat sa2 nih..gemma..harga start lepas dis 280k

Mama Melur said...

wah shima dah beli rumah..tahniah! mmg susah nk cari skang..utk keluar 10% tu yg xde..sy pun cari yg tak payah 10%..klo tunggu yg 10% down payment mm tu tak tau la brapa lama lg akan dpt beli rumah..huhu

NoRazUraShIma said...

kan nore..kite xle nak kuar epf lagik..da sain snp baru leh kuar...slalu owner mesti nak before sign snp..xpe nora..ade banyak new project yg bagi kite diskaun 10% free everything including lawyer fees...

Degupan Hati said...

Bestnye dah beli rumah...huuuuu..rumah skrg mahal yg amat

NoRazUraShIma said...

mahal...tapi nnt mesti lagi mahalkan..hu xtaula...

fawwaznuha said...

salam..
beli benita juga ye..berjiran la nanti hehe

myaini said...

salam...wah, dah jadi warga alam suria gak ek...
sy beli double storey oxford....baru je dapat kunci....sekarang alam suria dah meriah.....

Mohd Aslam said...

berjiran la kita nanti hehehe

branded handbag and purse said...

Saya pun dah beli Benita ni tapi yang sedihnya terpaksa lepaskan sebab dah menetap di Banting..adoii lari bajet den..Jika ada yg berminat nak beli bole email kepada saya myvipapa@gmail.com dan bagi contact no. anda. Bila dah dapat kunci saya contact.

Mohd Aslam said...

Berjiran la kita.... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...