Thursday, April 19, 2012

zamAn kanak2 PArt 1

sebab Saya terbaca blog kawan saya Ms skola rendah dulu cik LEha tibe2 rse nak cerita kisah hidup masa kecik dulu..
saya seorang yg sgt2 aktif besukan..sukan ape yg saya xmasuk??dari lari2 sampaila lontar peluru n lempar cakera...netball, handball, volley ball..sume pon nak take part...kirenye cite2 konon2 nak jadik bijak di padang bijak di kelas..chewah..kirenye most every evening mesti ada kat padang besukan...budget diri sgt hebat..haha
kawan2 yang slalu lepak ngan saya kat padang macam cik leha, ani, nik, huda..dulu slalu buli huda ni ngan leha...mmg jhat amat sy ni.buli kaw2 pyer bukan sket2 (sorry huda, masa tu blom bleh berfikir waras)..rase hepi mase tu bile jadi kegilaan lelaki, dah budget heroin idaman malaya..a chewaahh...(sekarang tidak ye..biasala remaja remaji jiwa kacau)..paling igt momen kene pilih antara netball dgn handball sebab game die clash..pkir punyer pkir kan pilihla handball sebab netball banyak sgt rules..haha..lupe lak nak story..start men netball dari standart 4...start wakil g men negeri sume standart 5..ha kan da cakap hebat (maaf)..ntry ni jadi macam ntry remaja yang menulis..
so penahla pegi muadzam utk wakil lawan daerah2 di pahang..menurut cik leha yang bercerita (Sebenarnye da xbape nak igt) cube utk igt2 balik...teringat lagu2 kembali..
bile kami masuk padang
semua orang pandang2
kami kuat bukan kepalang 
tentu kami juara pahang..
sila bayangkan budak skolah 12 tahun nyanyi ngan penuh semangat kesukanan..hoho..lepas kalah pegi jimba2 kat tasik muadzam..ngan pkai baju sukan yang da xwangi n kotor sana sini..oo sy igt lagi penah baling bola kat muke keeper sebab die besar sgt xle nak sumbat goal..sampai keeper tepakse kuar game sebab injured..jahat2..haha
masa tu igt cekgu2 yang teman sumenye cube ngorat2 kami..apatah lagi budak2 laki tu..huh tapi sebab budak 12 tahun kan budget best..sume xlayan..sebab asyik sgt besukan sampai blaja tu kureng sket..masa nak upsr kene warning ngan abah...sedikit kecut n mula pecut blaja..alhamdulillah result xmengecewakan..nnt cite sukan skola menengah lak=)

3 comments:

Firdzah said...

Mmg semangat lagu tu shima.. mantap la ko shima.. mmg best!

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

NoRazUraShIma said...

kaklong: haha..dulu jela mantap
sherwieyna: i follow u back=)..salam kenal

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...