Thursday, May 10, 2012

KepuasAn BEkeRja

When We Talk abOut satisfaction..sume benda nak satisfied..hidup..marriage..keje..kan??today i want to talk about career satisfaction...adoi bunyi macam kecewa eh..slalu je rase xpuas hati tu datang dalam kepala ni...orang len cakap..ko okla shima...keje kerajaan dah..bukan senang nak keje kerajaan..oh for sure i admit it..mmg susa nak masuk gomen skang..everything counted..appearance+qualification+luck of coz...
but as a educator, i really need to built up my knowledge n skills..sebab my jawatan is very small compared to others in my ministry so peluang utk sambung belajar what so ever tu mmg kureng sgt..we get the budget lepas sume org da xnak..sedih x?because i really taught that our small society give a really big impact for malaysia (blh??)..yela bleh imagine kalu xde paramedics kat mesia ni..camne hospital klinik sume nak berfungsi?its not only for me, for sure..in addition, ak ni fresh kan..never done service before..so rasenye kemajuan karier tu amat2 perlahan..so do as mereka yang dari servis..kenaikan pangkat yang perlahan, benefit utk sambung belajar blablabla tidak diutamakan..
i can say xsemua yang sejawatan dengan inak jadi ketua..ada di antaranya memilih untuk menjadi specialist dalam bidang masing2..its good..just like me..i'm a bad manager so i wont be a manager..i only want to improve my way of teaching and my knowledge..i really love teaching no matter what..but if they open their mind, deep thinking they will know how important for them to just give us chance..chance to improve, chance to be satisfied, change to prove that they never regret giving us that chance..please..i beg u...money is something but satisfaction?



4 comments:

info.alam said...

pendapat kawe...kepuasan bekerja akan dapat bila ada keseronokkan bekerja...hehe

NoRazUraShIma said...

yup kene ada keseronokan bekerja..but then if there is no future xsronok gak kan..hehe

Firdzah said...

Senang tak nak naik pangkat shima if keje government?

NoRazUraShIma said...

kaklong, for pengajar sgtla susah..but for dr, phar sgtla sng..maybe becoz kami di bawah kkm..so kkm lebih pentingkan dr n phar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...