Tuesday, May 29, 2012

pentingnye adapt kepada situasi

rasenye banyak btol pengalaman dalam hidup kitekan..dari kecik lagik..sekolah, kolej, uni, keje, bujang, kawin..pada ak sume benda yang kite nak dalam idup kite mesti kite kene face something seblom dapat sumenye..
sklah rendah ak ade 3..setiap kali pindah skolah, environment konpem len n orang2 keliling pon laen..ape bleh buat?kenela adapt dgn situasi..susah nak tune otak ni tapi berjaya gak..skolah menengah pon ade 3..started dok hostel umo 13..still young..kalu dulu basuh baju mak buat skang sume kene wat sendiri..penahla home sick bagai, cried in shower..haha..but after a few weeks, yeay...hostel was awesome!!besela budak2 baik mcm ak nih..hehe..oh, bile form 4 kene pindah skolah kat kelantan..ha kelantan tu..sape pon xde sedara mara?huish xde..skolah ak wpon sbp xde air tau x...amek wudhuk pkai cawan..tadah air letak dalam botol air..nak mandi kene bangun 2-3 pagi tadah air..or ko xkan mandi ke sekolah..environment bahasa makanan sgt2 berbeza..pon kene adapt dan berajya jugak..2 tahun bangun awal (eh awal ke??) tadah air...tapi kat skolah ak jumpe kawan2 yang awesome, yg best, yang supportive..so rase menda macam tu xde hallah..teringat nak kal radio station kene panjat2 bagai xde line..seb bek de handphone curik2..haha..xsangke ak tergolong dalam bdak BAIK jugak=)..cekgu bm ak Cekgu Rashidah suke baling bola tenis kalu tdo..seb baik ak xpenah kene (wpon ak tdo)..cikgu kimia yang ak n the gang panggil Cekgu Anak raja (A.R azmi) denda wat eksperimen kimia kat luar lab sebab makan nasik air lambat masuk kelas, Cekgu PapaYa (sejarah) yg xpenah marah kalu sume bduak tdo masa sejarah, cikgu Nores (Cekgu MAth) yg sgt sweet n cekgu2 yang len (xigt nama dah)..
PAtu masuk matriks..xbalik raye haji..raye kat kolej..mak abah n adik2 dtg bawak lauk pauk...makan kat pantai pengkalan balak (alamak kantoi ak matrik melaka)..matriks pon ak BAIK jugak..penah kene halau kuliah MAth sebab masuk lambat (revision class yang xwajib)..ak p ty pasal miosin tripsin kat cekgu bio..geng ak DR fairuz n Cekgu lily da xmau masuk..ak nak jugak sebab syg math class (peminat tegar)..dah ak menyebabkan depa malu kene chased out from kuliah..sorry gang!!ak xtau nak gelak ke nangis malu mase tu..haha..lagi satu member kuliah ak punye pasal..die babai ak lepas abes tutorial math..ak babai balik lect ak nampak..da kene kuar jugak (math jgk)..hu~xde jodoh ngan math..sebab tu ak amek bio..haha
Masuk uni..jumpe gang yang sgt awesome juge..yezza..blaja besungguh2 (sungguh2 ke??)..menepis segala skil pengoratan yang ade..haha..ak rase menyesal sket sebab suke terlepas kelas pagi..sorry my lecturers..org pegi library ak ngan et makan kat maju junction..org wat lab ak lepas kat sogo..masuk lambat teros pkai lab coat sambil wat2 amek microscope..haihs..sampai skang xpenah kantoi..kene tuntut sliper kat bilik dekan sebab amek xam pkai sandal xbertali blakang..sume bende perlukan adaptasi diri..eh..tapi korang jgnla ikut mende2 yang xbaik tu ok?

i want to THANK all my PARENTs + x teachers + X Lecturers
sebab SUDI menjadikan saya seperti SAYA sekarang=)

 Ni Bdak BAIK scipp
BDak BAIK Matriks
 uNi KEbangsaan MAlaysiA

4 comments:

Firdzah said...

Tp result ttp gmpk u both... Jeles2..

just azura! said...

aku rasa adaptation aku paling berjaya masa aku kat kelantan lah...wuuui...memang tercabar jiwa raga nak hidup...

hang tak ingat cikgu wang kaa? cikgu wang paling aku ingat sebab dia cikgu kesayangan kuuu...lalala...

kayzie said...

uit terharu tgk gmbar scipp tuh..hukkk..skrg msng2 dh kendong anak..huhu

NoRazUraShIma said...

kaklong: mane de gempak..i bermalas2an.et paling gempak=)
ajue: adoila..camne ak leh lupe kat cekgu add math kite tu...kelantan pye mmg sgtla mencabar..siao tdo otel share2 n men game kat billion..haha
kayzie: kan?scipp yg mencabar..hu skang kz mendahului 2 bbs..i jeles=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...