Thursday, November 1, 2012

AdUHai

ak rase ketua nikan kene ade cara yg paling baik nak tegur orang..esp bile some1 dalam organisasi tu complain about someone else..ade sorang tu complaint about some1 else kepada ketua..maka ketua pon amek keputusan serta merta memanggil some1 else itu n sound direct gitu..okela ketua leh sound direct tapi ketua plak cakap some1 yang complaint tu cakap..aduhai..sian kat ak..jadi mangsa keadaan lak..sebab dalam situasi tu cume ade ak dan sorang yang complaint tu..kan da tercemar credibility i (credibility la sgt)..end up situasi tu jadi awkward sbb some1 else tu bengangla dgn sorang tu yang complaint tu (ish..akla mangsa sebenar..i xde kaitan..oh tiada oh tiada)..jadi bile nak settle keje jadi xmesra..der terbuku di hati dsb..seb bek some1 else tu adela jmp sorang dan ak..settle and clear everything up..so skang da oke..ak xdela cakap ngan some1 else tu sorang tu yg complaint..sebabkan nnt jadik huru hara lak kan...
tapi ak leh wat satu kesimpulan bernas kat sini
1) Semua orang berhak je nak complaint anything inside sebab berterus terang ni bagus (ape yang sorang buat tu betul)
2) As ketua u should act right because semua tu bawah arahan u..so bile sorang complaint u shouldn't tell some1 else die yg compalint..sebab...salah tu tetap salah kan..ape salahnye as ketua u tegur baik2..i think some1 else mesti faham...xpayah cakp kasar2 n ugut itu ini
3) Some1 else salah tapikan we should ask them why they did such things..clear up everything..maybe ade masalah ke ape ke..

p/s: i xnk complaint bab keje besame ni..sebab i rase..kite cukup dewasa utk nilai pape..and as long as the session has no prob..i'm happy...oke kawan2 yang da misunderstand dsb...lets berdamai n lepas nikan korg nak keje same2 lagi..chill=)..tapi i xsuke jadi mangse keadaan..haihs..i suke juge some1 else tu jumpe sorang dan i..sebab tu lagik bagus dari simpan dalam ati..ok??

2 comments:

just azura! said...

babe, ko confront je orang yang buat aduan tu..

NoRazUraShIma said...

tula..geram je ak nak wat camtu..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...