Wednesday, November 14, 2012

Lost WeIGht JournEy

Oh..Oleh SeBAb My Weight Da jadi Sgt Over (OverweiGHT Dah Oii)..tersedar dari LEna Yg Diri Sendiri ni memang xmacam org lain..dgn bmr yg sgt amat rendah nih...so xlela mkan macam org bmr tinggi Makan banYAk pon kurus semacam..minum Air manis setiap meal pon Kurus.haihs..maka rancangan dimulakan
1) MEal replacement : sebenarnye kalu korang leh control your calories intake xde masalah..cut down je..tapi sebab i xle..hehe..so..what i do..i take herbalife (mahei beb bagi ak tapi berbaloi..taram jela)..replace for breakfast je (sepatutnye nite pon but i choose breakfast je jimat.)..tghr makan..but still small portion..malam makan buah (oh kene check juge calories buah tu bape ye).slalunye sebijik epal ijau dan air milo..
2) Beraktif aktifan : sebab i ni athlete yang perkasa satu mase dulu..maka senaman yang sket je xmemeluhkan i langsung..actually da lame xbersukan kan..so masa mula2 i besukan tu lari 1.5 km (lari ke??haha...jalan lari jalan lari..) i xpeluh langsung..omg...very very low bmr..but now..lari sket je or aerobic da peluh (good) tapi kene menten tu yg payah..paling malas pon akan berjoget sakan ngan mat ray (eyyan)..eh eh..eyyan yang kurus ni=)
elleh mengadekan..bar buat due bende da kecoh..tapi xbrani diet sgtla..just cut down calories jek..so far 3 bulan dah wat mende ni..turunla 5 kilos..okla kan..lehla pkai bj lame..but i have to menten (susahkan)..eh bukan menten..nak turun lagik 6 kilo beb baru langsing..(kantoi gemok)..doakan saya berjaya hokey??
p/s: saya bukanla nak kurus sgt..cukupla sekadar langsing (eh)

sape gemok ni wei (nanges)

gamba baru???

-
-
-
-
-
-
tgu next ntry (eh jgn pkir i da melidi ye..tapi xdela tangan muke selambak macam kat atas)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...