Thursday, February 28, 2013

antara potong q dgn sabar

kadang2 bile situasi pagi nak pergi kerja dekat kl ni..trafic jammed very bad..semua org bergegas nak pegi keje..semua org jadi sellfish...eh ak pandai menyelit ak cepat..ak kete kecik ak cepat..ak kete besar ak cepat..ak tau jalan shortcut ak cepat..ak berani ak cepat..macam2 dalam ati ni..yg ni ak hadap tiap2 ari tau..kuar dari umah ak kat dam dam tu..take me nearly 30 mins kalu horrifying traffic congested..yg lebih kurang 3kilo dari umah ak nak ke depan simpang..ha..10 minit satu kilo..sape xsakit jiwekan..seb baikla ak ni menentang arah...bukan lalu ke mrr2..kalu ke mrr2 lagila parah...
oh ye..dulu i penah jadi sellfish jugak..sume bende kat atas tu i try wat..tapi now bile i pkir balikkan..eh xbaik tau potong q..sebab one day i tried to mengikut jalan yang benar..means no hanky panky jujur semata..so i tgk ramai sgt yang potong q i selit sana sini dan berjaya..berjaya hanya dua kereta depan i..berjaya hanya seminit kat depan i..end up..i sampai jugak ke destinasi off i tu plus 3 mins je dari biasa..then masa i tried to be good i blh rase perasaan org yg kene jump q tu..oh kesian sgt..so lepas ni i should be more into kasut orang lain supaya i xmementingkan diri sendiri like that
p/s: eh tapi i xpenah tau gune lane kecemasan etc utk cepat..xpenah jugak jump q mase raye yang congest tu..i cume gune shortcut yang i rase akan melambatkan org yang ade blakang i tapi mempercepatkan i..sekian.

Mari sama2 duduk dalam kasut orang lain supaya kite leh share rase org yg pakai kasut tu..ok??

2 comments:

just azura! said...

aku tak boleh imagine kalau aku sendiri kat situasi MENGADAP JEM HARI-HARI WOH! sebab aku pernah rasa and aku tak nak menghadapinya lagi.. respect to others and YOU yang dapat menahan stress, dan kesabaran tinggi untuk menghadapi jem di kl tu.. :)

NoRazUraShIma said...

ak pon sebenarnye ajue..ak nak blaja kat ukm kl ni tepaksela ak memilih komuter..sbb kalu kete expenses and jammed tu blh wat ak gler
p/s: ak sgtla xsaba sebenarnye..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...