Thursday, February 21, 2013

bengang weh bengang

oh..i mmg bengang tahap ape je skang ni..i aja research methodology..tau xsusah nak ajar?tau x??sebab ko kene pahamkan student ko camne nak wat research..student ko satu2 tajuk lain2..macamane ko nk pahamkan..research consists of:
1) Kenyataan masalah
2) Persoalan kajian
3) Obj umum dan khusus
4) Hipotesis
5) Kerangka konsep dan operasi
6) Limitasi
7) Literature review
8) Metodologi (Termasukla instruemn dan sampling)
ko bayangkanla ko nk mahamkan konsep2 ni kat student..weh kadang2 kite pon bile soh carik mende2 kat ats ni pkir panjang..cari jurnal macam nak rak etc..ko expect student ni rajin giler macam korang...eh ak bukanla blame student tapi bile diorang kurang paham dan xpaham..jawapan paling senang..XPAHAM LECTURER AJAR...ewah2..ko xpaham ty blh??ak xpenah bagi direct to face wpon student ngadu lec2 lain xpandai ajar..sebab ak tau ni alasan bese..tapi tau x bile ko cakap mende ni kat org lain bile student ngadu ko jatuhkan airmuka orang tu..hey wake upla..jgn perasan ko ajar bagus sgt..ak pon xajar bagus juga tapi ak masih blaja utk carik method paling sng nak pahamkan diorang..don't talk behind me..said it loud..ak terima n perbaiki diri..cakap blakang ak xsuke
p/s: surat ukm ak da siap..xsaba weh ak nk amek..nak cuti dari sume ni..oh ak emola sebab period pain sakit perot..masa ak keje private dulu xde plak org kate ko bodoh xpandai ajar..

4 comments:

Firdzah said...

Aku tulis panjang2, ilang plak.. adoi..

Wah, mencabar nye keje ko shima, tajuk ni prof2 yg ajar kalau kat sini (mmg researcher berpengalaman yg ajar)

Good luck shima, may be u are the best person can teach this topic, that is why they gave this responsible to u.. (:

just azura! said...

babe, dia sebenarnya macam ni, STUDENT MALAS tu je.. ajar lah macam mana pun jerit-jerit bagi latihan semua, still kata yang pengajar tu tak pandai ajar, padahal diorang yang malas tanya and study..asyik nak kena suap aje...

NoRazUraShIma said...

kaklong: frust kaklong kalu kite usaha sedaya upaya n people sng2 je cakap camtu..da r kite stadi blaja dgn org..huwaaa..ok2 positif2

NoRazUraShIma said...

ajue: hem..kan...sgtla frust sebenarnye bile semua usaha kite tu org xappreciate..besengkang mata buat nota stadi soalan..end up camni...huuu..ak ni makin tue ni makin sensitip plak=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...