Wednesday, February 6, 2013

bila masa yang sesuai??

oh..bila pkir balik..ak pon xxtau smp skang ape yg membuatkan ak amek kptsn utk kawen..ade org yang blh wat kptsn cepat..ade yg pkir pjg...ade yg kejap nak kejap xnak...ntahla...mungkin sebab the right time kot..jadi sng nak buat keputusan..bak kate org sampai seru..eh yeke..ntah
1. Bile becinte hangatla kan..macam kenal semua luar dalam pasangan..but the truth u akan kenal die bila dah idup sama2..
2. nak dok same ke dok asing2..hem mmg bile kawen sume org nak dok skali..eh gile pe nak dok jauh..tapi bile bab komitmen lain..then kalu kene dok asing maka tepaksela dok asing
- der org penah ltk kat fb..ak rela xkeje asalkan blh dok same macam hubby
a) ak stuju sebab tmpt istri mmg di cc suami
b) ak xstuju sebab ak nak pgg duit sdr sbb nak bagi parents ak sket ape yg ak dpt..xkan nk mintak hubby kot..n ak rs perlu ade sumber pendapatan..sebab kalu pape jadi pada rumahtangga ak..at least ak xbedebok jatuh sgt (ak slalu doa rumahtangga ak kekal smp syurga..but think the worst)
3. bertolak ansur:..weh seyesla masa kawan2 kapel2 xpyh pkir sgt..now..knla pkir...okeh let say kewangan..sape nak bayar ape..tjwb ape..kadang2 blh gado pasal duit ni..blh seperated juge..ungkit2 ape yang diberi..hopefully tidak begitula ye..sebab bila bab ungkit da makan dalam..makan dalam..da xbhg dalam..kerja umah tu tlong2la same2..supaya lebih sepakat (hem ak xharap hubby ak tlg sbb die dok jauhkan...sume pon wat sendiri..bayaar bil ke nk urus anak ke nak cari barang2 sdr ke..wpon kadang2 nak juge org offer diri..hehe)
4. be yourself or be some1 else..pilihla mane2..pada ak..blh je jadi diri sendiri kalu tu yg terbaik..tapi kalu jadi org lain tu lbh baik..berubahla..

p/s: oklah..rase macam menjela plak..kesimpulan..sume org ade masalah (eh ape kaitan ngan tajuk da...)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...