Friday, March 15, 2013

cerita Rayhan

hem...agak lame xcerita tentang anak teruna...anak teruna dah 3 tahun 2 bulan..alhamdulillah...besar sudah...masih seorang belom beradik..wah mama papanya bukan tidak mahu menambah tetapi dgn keadaan mamanya yang baru menyambunga sarjana ini bermain dengan chemical dan field work maka mama n papanya menangguhkan dulu pemberian adik terhadap rayhan..ewahhh...insyaallah abes lab nnt mahu memberi adik kepada rayhan..semoga dipermudahkan segala2nya..

rayhan seorang yg sgt talkative macam papa n mama...has lots of ideas in his mind...selalunya he will talk loud..ape yang difikirkan adelah ape yg die akan cakap..now addicted of ultraman...tgk youtube ultraman bahasa jepun..haha..mama pon xpaham die boleh paham..oh mama sedang gigih mengajar anak ini bersolat dan mengaji...seringkali kalah dgn kemarahan dan kesabaran sendiri...selalu marah rayhan..yes anak yg membesar mmg aktif begini...tapi kadang2 kesabaran tu amat2 tipis..maybe sebab kesorangan menjaganya..so expectation utk rayhan duduk dan mendengar kata adalah tinggi..apelah mama...rayhan mmg aktif begitu...
1) rayhan selalu say sorry mama when he did wrong...which is good but geram juga everytime kesalahan yg sama berulang keep on mintak maaf..die marah sgt bile mama cakap i wont forgive u...haha mama mmg suke menyakat
2) rayhan tidak memakai pampers sepenuhnya sudah sebulan..alhamdulillah..adela sekali je ter peepee atas katil mama yang indah tu
3) masih tdo berpelukan bersama mama..he knows when i'm not beside him..yela tdodalam dakapan ketiak wangi mama...piss off kalu mama alihkan tgn dari kepala die..haihs..cramp tgn mama yang oiii
4) can call my name as norazurashima dgn pantas..kadang2 sampai mood ntah pape tu..norazurashima, rayhan nak minum air..mana papa shah norazurashima?haihs..anak2
5) masih belom school..currently tgl ngan mil sebab mil tgl dgn sy skang..i do feel bad nak tglkan die ngan mil sebab xnakla ganggu mil but since mil nak jgkan jugak..i agree..hopefully rayhan good boy n xsusahkan my mil
6) dah pegi toilet sendiri..but i aware jugak sebab die suke berdiri atas toilet duduk tu..bahaya2
 p/s: pagi tadi i suap rayhan nasi lemak..half way cakap da kenyang sebab nk tgk ultraman kat ipad..i cakap i xkan bg ipad kat die kalu die xmakan habiskan..then die kata mama..eyyan full dah ni..tgk ni (sambil buat2 nak muntah)..haihs..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...