Wednesday, November 13, 2013

HomE renovaTion part 1

alhamdulillah..kami dah dapat kunci somewhere october 2013.so on that day kita akan dapat surat utk complaints any defect yang ada pada rumah baru...
1) Tips BEli kapur yang dulu2 cikgu pkai ajar kita kat papan hijau (kat temeloh kitorang panggil papan hitam)
2) Tips 2: tandakan dengan kapur bahagian yang ada defect..contohnya..no 1: dinding antara siling merekah..bulat besar2..pastu synchronise dgn kertas defect complaint..senang kita nak rujuk
3)  tips 3: pastikan korang tgk semua segi kerosakan..maksudnye dari segi dinding pintu2..test kunci..tgk toilet der bocor ke x etc..tulis semua2..n copy 1 utk kita
Defect akan dibetulkan dalam masa 30-90 hari sepatutnya..so bila korang dpt surat defect telah dibetulkan datangla tgk rumah korang balik..utk pastikan semua kerosakan telah dibetulkan
4) Tips 4: selalunya waranty adalah 2tahun..so korang xle buat sebarang perubahan pada apa2 pon..yg boleh hanya pasang tinted cermin, grill, lampu kipas pada point sedia ada shj..kalu korang buat plaster siling n usik sebarang wiring..tambah 1 plug pon dah kira burn warranty utk wiring n fizikal rumah (macam xnak bagi warranty je sbnrnye kan)

okla..till then..lps ni i citer pasal tinted n grill serta renovation umah plak=)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...