Wednesday, December 18, 2013

a piece of mind

nak buat luahan perasaan sket
anak i dah 4 tahun januari depan..as all knows hubby and i dok jauh..we r having family planning and we have decide to have another baby..we can usaha and tawakal but rezeki comes from Allah
i know a hamba Allah. Who married nearly 2 years then she got pregnant. as a friend i never judge her for the delayed of getting baby. Never said you are too gemuk the technique was wrong etc.. i berdoa juga utk dia supaya dia dapat bb cepat2..i tau mesti dia teringin...
but 1 fine day bila i cakap i usaha nak dapat anak kedua and belum ade rezeki setelah mencuba a few months she was saying this to my face..u gemokla skang..mesti hormon u xstabil etc..u should exercise bla bla bla..what???u mmg xde perasaan ye?i tau u are having ur second bb but how dare u said like that??patutnya u org yg faham perasaan i since u dulu pon usaha dan tgu2 utk dapat bb..i taula mungkin u nak isedar i gemok etc and etc and etc..tapi u kene tau Allah yang bagi semua rezeki tu..Allah akan bagi kita bila masa sesuai..Alhamdulillah ade kawan2 i yg support i..
u Know..u just have to be supportive..xpayah komen banyak2..just dengar n dont ever judge..sorry..i rase xde hati nak kawan dengan u..maybe not too close anymore

p/s: kawan2 yang macam saya..marilah kita berusaha berdoa dan tawakal..i hate the fact that u was once in the same situation, yet u simply said that to my face.

2 comments:

Puan Ida said...

sabar ye
ida pun tengah berusaha to 2nd baby
kite berdoa bersama-sama ye
salam perkenalan dari ida
jemput singgah blog ida ye
umielman.blogspot.com
dah follow blog ni ye

Suhailah Agen Shaklee said...

yup.. so true shima.. aku pon tengah berusaha for 2nd addition.. nak kite yg sulong sama baya.. all the best.. semoga kita sama2 ada rezeki.. amin..
Ela =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...